Read De buitenvrouw by Joost Zwagerman Free Online


Ebook De buitenvrouw by Joost Zwagerman read! Book Title: De buitenvrouw
The author of the book: Joost Zwagerman
Edition: De Arbeiderspers
Date of issue: July 1st 1995
The size of the: 415 KB
City - Country: No data
Loaded: 2328 times
Reader ratings: 4.3
ISBN: 9029561602
ISBN 13: 9789029561600
Language: English
Format files: PDF

Read full description of the books:Ik ben matig enthousiast over dit boek. Ik had nog weinig van Zwagerman gelezen en met het oog op de tragische afloop van het leven van Zwagerman vond ik het wel goed om dat toch eens te doen. Rond de tijd van Zwagermans dood heb ik best wat gelezen over hem, en onder andere zijn blik op de multiculturele samenleving kwam daarbij sterk naar voren. Het woord 'echec' viel daarbij op. In dit boek is van die mening nog geen sprake, Zwagerman kaart het onderwerp racisme op een haast overdreven manier aan. Het is nu achterhaald, getuige ook de veranderde mening van Zwagerman zelf. Verder is het eigenlijke verhaal wel ok, een docent Nederlands die op zich gelukkig getrouwd is, maar vreemdgaat met de gymdocente die van Surinaamse afkomst is. Je leest alle letterlijke en figuurlijke hoogtepunten en ook de dieptepunten die daarbij komen kijken. Niet heel erg geschikt voor leerlingen wat mij betreft.


Download De buitenvrouw PDF De buitenvrouw PDF
Download De buitenvrouw ERUB De buitenvrouw PDF
Download De buitenvrouw DOC De buitenvrouw PDF
Download De buitenvrouw TXT De buitenvrouw PDFRead information about the author

Ebook De buitenvrouw read Online! Joost Zwagerman was a popular Dutch writer.

Joost Zwagerman debuteerde in 1986 met de roman De houdgreep, die door Carel Peeters in Vrij Nederland werd bestempeld als 'het meestbelovende debuut sinds jaren'. Zijn doorbraak naar een breed publiek kwam met de roman Gimmick! (1989), die in 1996 voor het theater bewerkt werd door Theatergroep De Kwekerij. Het boek geeft een beeld van de trendy uitgaanscultuur en kunstenaarswereld van Amsterdam, waar hij in die tijd veel in verkeerde. In 1991 verscheen Vals licht, dat werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en in 1993 werd verfilmd door Theo van Gogh. Ook De buitenvrouw (1994), over een liefde in multiculturele tijden, bereikte de longlist van de AKO Prijs. Nadien volgden de romans Chaos en rumoer en Zes sterren.
Zwagermans werk verscheen in vertaling in twaalf landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Japan en Hongarije. In 2000 werd de Duitse vertaling van De buitenvrouw (Die Nebenfrau) genomineerd voor de Nordrhein-Westfalen Literaturpreis. Ook ontving Zwagerman voor Die Nebenfrau de Literaire Prijs van de stad München.
Zwagerman behoort inmiddels, samen met auteurs als Connie Palmen en Arnon Grunberg, tot de meest gelezen Nederlandse schrijvers van zijn generatie. Dat bleek eens te meer toen hij in het najaar van 2003 veertig jaar werd: zijn uitgeverij De Arbeiderspers maakte bij die gelegenheid bekend dat van zijn boeken in totaal meer dan 1.100.000 exemplaren waren verkocht, exclusief vertalingen.
Behalve romans publiceerde Zwagerman ook gedichten en essays en was hij actief als columnist.

Zwagerman leed aan depressies. Op 8 september 2015 maakte zijn uitgeverij, De Arbeiderspers, bekend dat Zwagerman op 51-jarige leeftijd in zijn woonplaats Haarlem een eind aan zijn leven had gemaakt.

(Bron: Wikipedia)


Reviews of the De buitenvrouw


JAMIE

Why do you need to drive a phone?

JENSON

Just a terrific book.

MARIA

Put it on the toilet paper! or the fireplace!

THOMAS

I read the whole book with a stupid smile on my face. General advice to everyone!

ANNA

A hard, shocking, but extremely useful book that makes you think!
Add a comment
Download EBOOK De buitenvrouw by Joost Zwagerman Online free

PDF: de-buitenvrouw.pdf De buitenvrouw PDF
ERUB: de-buitenvrouw.epub De buitenvrouw ERUB
DOC: de-buitenvrouw.doc De buitenvrouw DOC
TXT: de-buitenvrouw.txt De buitenvrouw TXT