Read Пътуване по посока на сянката by Яна Букова Free Online


Ebook Пътуване по посока на сянката by Яна Букова read! Book Title: Пътуване по посока на сянката
The author of the book: Яна Букова
Edition: Стигмати
Date of issue: 2009
The size of the: 21.58 MB
City - Country: No data
Loaded: 1168 times
Reader ratings: 3.2
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF

Read full description of the books:“Пътуване по посока на сянката” книга за тези, които обичат историите. И същевременно – разказ за разказването.

Всеки един от осемте герои (четири мъже и четири жени), чиито имена дават заглавието на отделните глави в романа, има своята завършена от раждането до смъртта “биография”, своя скрит, често мъчителен талант и своя печат на съдбата.

Срещата между животите им е в тънката и променлива граница между случайността и смисъла, където обикновено се случват и повечето важни неща. Времето на действието е един деветнадесети век, по-митологичен и по-отдалечен от познатия.

Мястото на действието са Балканите, не толкова като географско понятие, колкото като средище на фантастични сюжети. Заедно с другите герои, равноправно и без привилегии, участва и разказвачът, чужденецът и събирач на истории Ян Ван Атен, често комичен с настояването си да измисля и най-действителния факт и изложен както всички останали на превратностите на фабулата.


Download Пътуване по посока на сянката PDF Пътуване по посока на сянката PDF
Download Пътуване по посока на сянката ERUB Пътуване по посока на сянката PDF
Download Пътуване по посока на сянката DOC Пътуване по посока на сянката PDF
Download Пътуване по посока на сянката TXT Пътуване по посока на сянката PDFRead information about the author

Ebook Пътуване по посока на сянката read Online! Яна Букова е родена през 1968 г. в София. Завършила е класическа филология в СУ. От 1994 г. живее в Атина, където е редактор на списание за поезия и визуални изкуства.
Занимава се с превод и редакция на поезия и философски текстове от старогръцки, новогръцки и латински. В неин превод са издадени 12 книги с съвременна гръцка поезия, както и за първи на български език запазените фрагменти на Сафо, пълното творчество на Гай Валерий Катул и “Питийски оди” от Пиндар.
Авторка е на стихосбирките “Дворците на Диоклециан (1995), “Лодка в окото” (2000) и “Минималната градина” (2006, Атина) и на сборника разкази “К като всичко” (2006). Романът й “Пътуване по посока на сянката” излиза за първи път от издателство Стигмати през 2009 г., а през 2014 г. издателство Жанет 45 публикува второто му, преработено издание. През 2016 г. също от Жанет 45 излиза сборникът “4 приказки без връщане”.
Стихотворения и проза от Яна Букова са преведени на дванадесет езика, между които английски, френски, немски, испански, гръцки и арабски, и включени в множество антологии (последно в сборника “Best European Fiction 2017”, Dalkey Archive Press, USA). Reviews of the Пътуване по посока на сянката


JACOB

This book would read to every man for ...

JUDE

Why do you need to drive a phone?

ROSE

This book will make you shudder, infiltrate, and change your mind about this crazy world.

ALEX

The most favorite book of all books

ISABELLE

Total disappointment
Add a comment
Download EBOOK Пътуване по посока на сянката by Яна Букова Online free

PDF: ptuvane-po-posoka-na-syankata.pdf Пътуване по посока на сянката PDF
ERUB: ptuvane-po-posoka-na-syankata.epub Пътуване по посока на сянката ERUB
DOC: ptuvane-po-posoka-na-syankata.doc Пътуване по посока на сянката DOC
TXT: ptuvane-po-posoka-na-syankata.txt Пътуване по посока на сянката TXT